geplaatst Auteur                                                                                   Artikel                                                                                                           
Juni 2012 Huub Beuten

Senioren Orkest Voerendaal 15 jaar jong.

 

In het verleden hebben Sjaak en Ben via dit medium kort gereageerd op een externe gebeurtenis van ons orkest, maar dit zullen ze nu niet snel doen want zoals u weet zijn zij de organisatoren van dat alles en zal hun bescheidenheid ( ja, ja ook van Ben) hun weerhouden om dat nu te doen, vandaar mijn kleine reactie.

Allereerst herinner ik me de oproep van het bestuur destijds om mee te denken omtrent de invulling van deze bijzondere dag. Nou vermoed ik dat het niet storm gelopen heeft met ideeën uit de groep en ik ben er bijna zeker van dat  uiteindelijk Ben tegen Sjaak ( degene die het voorheen altijd al regelde) heeft gezegd ” Kom Sjaak veer regele waal get “

Dat “get” was dan de excursie naar Blegny.  Dit is zover als ik weet nog een van de zeer weinige mogelijkheden om nog een echte mijn te bezichtigen. Neem daarbij de uitleg en de grappen van een echte Belgische “koolputter” en het was een echte belevenis. Het feest was helemaal compleet toen de boor voor het plaatsen van de patronen in werking werd gesteld ( zou dit het drilboorgeluid zijn dat onze dirigent vaker bij de zachte kopersectie meent te beluisteren? ) en de munitiekist dicht viel. Onze arme Wim kreeg bijna een spontane hartverzakking en ik zal ook nog iemand snel zijn gebit terug in de mond duwen.

Daarna met het  treinreisje door Blegny waarbij de herinneringen aan de schoolreisjes zo sterk opkwamen dat mensen zelfs het “ik heb een potje met vet al op de tafel gezet” gingen zingen.

Hierna kwam de finale: buffet bij ons thuishonk. Dit was perfect opgezet ( althans ik heb geen wanklanken gehoord) en niemand heeft met honger naar huis hoeven te gaan. Tijdens het buffet werden we nog getrakteerd op oude opnamen van het nu 15 jarig orkest. Voor de echte ouderen onder ons een leuke herinnering aan de oude kameraden waarvan er helaas enkelen niet meer onder ons mochten zijn.

Kortom hulde aan de twee collega’s die de viering van ons derde lustrum op een dergelijke wijze  voor ons geregeld hebben, en het is duidelijk dat we binnen ons korps twee getalenteerde mensen hebben die in de toekomst de excursies en feestjes voor ons kunnen regelen.

Klik Hier voor de Foto's

 

 

 

Feb 2012 d'r Sjaak Bezoek Stroopfabriek Canisius te Schinnen

 

Bij aankomst  waren We eerst allemaal verkeerd! We moesten niet op de fabriek zijn maar even over de slagbomen waar de Stroopfabriek van Canisius eigenlijk begonnen was! Eerst kregen we een kop koffie met uitleg over het maken van verschillende soorten stroop. Daarna naar projecties gekeken hoe het in de praktijk allemaal verliep.  We kregen allen een mooi wit hoedje (ARBO) en we vertrokken te voet naar de fabriek waar ze net nog potjes  aan het vullen waren. Dat gaat in een rap tempo! Een persoon vult de buizen met potjes, velletjes voor op de stroop en deksels bij en de machine doet de rest tot op een pallet en een heftruckchauffeur brengt ze naar de plaats van bestemming en klaar voor verzending! De appel- en perentijd was al voorbij! Nu was er de bietenoogst om te verwerken tot diksap voor de stroop! 
Wij hebben een mooie middag gehad en weten nu waar en hoe stroop wordt gemaakt! In het vervolg Personen bellen die er niet zijn want....... Ben was er niet, waarom dat vraag je maar!

Met ♫muzikale♫ groeten en afgelikte mond! Sjaak oet Kunder!

   Klik Hier voor de  Foto's

    

   

okt 2009 d'r Sjaak

Concertreis Heimbach zondag 26 juli 2009.

 

Rond 07.30 uur waren de meeste al aan het station Voerendaal om een Euregio-kaartje voor twee personen te kunnen bemachtigen voor maar € 15,00 naar Heimbach Dld. Ze waren zo vroeg omdat de meeste al jaren niet meer met de trein waren gereisd en er ook nog een automaat staat i.p.v. een chef achter een loket voor de kaartjes. Dus verschillende vroegen hoe werkt dat ding, wat moet ik intoetsen, waarmee moet ik betalen en waar komt dat kaartje dan uit? Onder tussen werd de auto van Ben Steijaert gevuld met de zware instrumenten dat ook snel geklaard was! Hij ging nog even naar huis zijn roes uitslapen want met de auto ben je sneller.

Alles ging gelukkig goed en we konden instappen! In Heerlen overstappen naar de Euregio Bahn een Duits voertuig dat ons normaal in één rit van 2 uur met 32 stopplaatsen naar Heimbach zou brengen. Niets was minder waar, want er werd aan de Bahn gewerkt en moesten overstappen in Langerwehe! Hier een 0,5 uur gewacht  en deze bracht ons naar Duren, weer overstappen 15 min gewacht voor de laatste trip naar Heimbach. Maar ±10 stations voor Heimbach ik meen Kreuzau daar kwam een ……met de auto de onbewaakte overweg op waar ze helemaal niet in mocht rijden om de hond uit te laten en zie je het al voor je? Wat had ze toch een geluk, want de machinist was al aan het remmen voor de even verdere halte maar toen kwam de noodrem in werking en met een schok vlogen ze allemaal over de dirigent heen!? Die meer kneuzingen had dan die Frauw. Hij lijdt nu aan engte vrees! Grapje!

De vrouw kwam met de schrik vrij maar de auto had een deuk van de treinbumper zodat je niet meer zag dat het een kofferbak was. Een band stuk en de auto stond meteen goed om weer terug te rijden naar huis! Maar hier hebben wij ook weer één uur vertraging opgelopen want er moest Politie bij komen!

Dus wij te laat in plaats van 12 uur was het 13 uur op het diner in Hengebachstübchen, maar de kastelein wist er wel degelijk raad mee, de laatste zat nog niet of de andere hadden  de soep al voor zich staan! Geweldig toch!

Dit moest allemaal zo snel omdat we om 14.00 uur op de openluchtkiosk moesten zitten aan de Ruhr om aan ons  optreden te beginnen ! Maar om 14.30 uur na uitleg door mij en welkom aan de vele wachtende toehoorders in het plat Duutsj kregen we een geweldig applaus! Dat zich iedere keer herhaalde na een onspannend muziekstuk en daar hebben wij er genoeg van!

 

Na afloop werden er nog de nodige handen gedrukt en zeiden; Das wahr ein guth und schönes Concert! Das komt auch weil wir jeder Wochen probe haben und der Dirigent zits uns hinter die vot! In Heimbach komen ze je nog een hand brengen, hier moet je ze zelf halen!

Hierna kwam weer de terugreis met twee keer overstappen in Düren en Aachen!

En we kunnen weer terug zien op een geweldig mooi jaarlijks evenement voor de hele Senioren Orkest Voerendaal Familie want de vrouwen hebben ons bij gestaan tot de laatste minuut! En dat voel je als je zit te spelen! Dank allemaal voor de prachtige dag!

 

D’r ♫Sjaak♫ oet Kunder!

 

Ik heb de nieuwe aanvraag voor 2010 al binnen, dus dat hoor ik wel van jullie?       

 

21-10-2008 d'r Sjaak

Thei en Gerde Veldman waren op 03-09-1958 voor de wet getrouwd en dit jaar zijn ze dus 50 jaar getrouwd en dit hebben we samen mogen vieren in hotel de Valk op zondag 12 oktober! Om 16.15 uur werden we opgewacht door zijn zoon Roger en brachten hun een standje met lang zullen ze leven! Hierna hebben we opgebouwd en nog een uur gespeeld voor alle aanwezigen! Natuurlijk bleven de consumpties niet uit!

Maar daarna kwam nog dat we deel moesten nemen aan het dessert, dat heel lekker en uit de kunst was!

Als kado heeft Jo Maassen een mooie vaas geslepen met het wapen van trouw, twee ringen met een 50 in een lauwerkrans en natuurlijk de datums van...... nu zijn jullie vast verbonden!

Dit allemaal is het diepste geheim georganiseerd door de kinderen en op die dag kom maar mee we gaan happen! Ze wisten niets en vernoeden ook niets wat er op hun af kwam! Maar toen ze bij de Valk het terrein opreden zagen ze hier en daar al bekenden staan, maar hadden nog niets in de gaten! Uit eindelijk zat de zaal vol met Familie en bekenden!

Als dank kreeg Sjaak namens Roger van Thei dinsdag op de repetitie een enveloppe met dank woorden en inhoud!

Thei dankte iedereen ook namens zijn vrouw Gerda voor de mooie muziek en dat we het zo geheim hebben gehouden!

Natuurlijk dankt het bestuur van het "Het Senioren Orkest Voerendaal" iedereen voor de goede opkomst maar vooral de familie voor het mooie feest!

Ik hoop dat je nog tijd vindt voor dit bovenstaande in te voeren? Je mag het ook aanpassen aan jouw wensen!

Groetjes Sjaak oet kunder mit Moeziek♪♫♪♫

 

29-07-2008 d'r Sjaak

Beste schutters,

Wij maken niet alleen muziek, maar eens per jaar doen we iets binnen- of buiten gewoon abnormaals voor onze leden wat ze allemaal verdienen, dit jaar was het beroemde pijl en boog schieten aan de beurt wat Wilhelm Tell al deed in zijn jonge jaren! Na 10 jaar hebben we eindelijk een Schutteres Koningin An Wesveen en een Schutters Koning Ben Steijaert! Niet met een geweer, kanon of pistool, maar met een van de oudste jacht wapens nieuwe stijl, een pijl met boog! Na eerst een kop koffie met vla te hebben verorbert zodat iedereen de zelfde krachten kon opbouwen voor het opspannen van de boog werd er één dames groep en twee mannengroepen geformeerd.Natuurlijk kregen we allemaal eerst privé les en mochten dan twee keer proef schieten!

Hier enkele pijngrens overtreders;

Je moest dus niet je hand los laten maar de 3-vingers waarmee je de boog gespannen had, anders vloog ook nog je hand in het gezicht en een blauw oog kwam te voorschijn.

De linker arm moest niet helemaal gestrekt zijn bij het opspannen anders streek de snaar lang je arm en je had een snirkvlek van 10cm!

Ook de dames werden voorgelicht om maar niet de snaar tot achter een ….. ik geloof een memmetje te trekken, want dan zing je toch; “Waar de blanke top der duinen”

Hierna begon de wedstrijd met twee schoten/vrouw of man en je kon dan van 1 tot 10 raken, maar dat hoge cijfer was alleen voor gelukvogels of kenners, dat zie je wel aan de Koningin en Koning van beide groepen. Na ik meen na het 21ste schot kwamen ze alweer met versterking voor de armspieren nl. kleine warme hapjes met van die kleine sop-dep bakjes.

Na weer eens 10 keer geschoten te hebben, was er pauze en de tafels werden weer vol gezet met friet en zuurvlees en de nodige sauzen.

Maar daarna kwamen pas de beslissende schoten voor een koningspaar en wel op dart kaarten die een hele andere telling hebben. Maar daarvoor hadden ze een expert ingehuurd, dus bloed serieus! Nadat de jury de punten hadden samengeteld, kwam de voorzitter van de schietclub St. Hubertus Dhr. Hub Roëmgens met een fles wijn voor An en voor Ben een liter bier! Proficiat!!!! Wilhelm Tell was ook nog even van de partij, je kon de pijl nog in de appel zien zitten!

Verder dank aan de voorzitter, schietmeesters, barmeester en dames die ons verwend hebben van St. Hubertus. Maar ook aan de organisatie, die dit festijn hebben waar gemaakt wat zeer prachtig en sportief is verlopen!

Ook een bedankwoord van onze voorzitter was op zijn plaats.

J. Scotinderoos.

 

14-05-2007 d,r Sjaak

10 jaar “Senioren Orkest Voerendaal”

 Wij hebben in de maand april ons 10 jaar bestaansfeest gevierd met een geweldig en fantastische concert middag in en om de “Borenburg” op zondag 15 april 2007. De hele maand april was er prachtig weer en zekerzeer zeldzaam! Wij hadden twee uitzonderlijk orkesten op bezoek die om beurten musiceerde omdat de instrumenten zeer gevoelig zijn voor vocht en temperatuur verschillen.Wat niet ten goede komt aan de stemming! Het waren een Accordeon vereniging uit Kerkrade “Accordia” dirigent Dhr. Jan Zaad. En een Mandoline vereniging uit Simpelveld “Sorriënto” dirigent Mevr.Miriam  Wouters.Zij speelden klassieke walsen, filmmuziek en nog veel meer! Echt iets voor liefhebbers die mooie lieve muziek graag horen! Je zag ze genieten!Omdat iedereen het mooie weer opzocht ± 25° C, zijn wij er maar snel achteraan gegaan met onze instrumenten en alle toehoorders nog wat van onze blaasmuziek laten genieten op Furenthela bij een drankje en iets hartigs!Maar een week later zondag 22 april hebben we een Eucharistieviering  opgeluisterd in de Laurentius Kerk voor onze overleden  -  en leden maarook voor alle aanwezige vromen mensen van Voerendaal! Nadat onze toegift Mein Schönes Heimatdorf had geklonken na de Viering, kregen we toch zo een kletterend geweldig applaus, dat de Heiligen mee moesten doen en ja knikten en zelfs knipoogden! Ze hadden niet gevraagd Heermogen we dat wel! Ze lapten het gewoon!Hierna zijn onderstaande foto’s gemaakt door onze hof fotograaf Ben!Eerst de muzikanten zonger treut anders waren die al gesmolten door het zomerse weer! Daarna onze dames van ons in een heerlijk luchtig  zomerpakje of jurk! Zij horen toch ook bij ons, zij zijn onmisbaar!Daarna zijn we naar het “Kunderhoes” gegaan alwaar ons een heerlijke koffietafel werd gepresenteerd door enkele kinderen van de muzikanten!En plotseling stond er ook nog een orkest met prachtige muziek om te luisteren en dansen! Geweldig!Langs deze weg willen we niet alleen onze jubilarissen maar allen feliciteren en bedanken voor de inzet en het mooie feest!

 

                                                                                  J. Feestvreugde.